Naver sözlük ile dertsiz tasasız kelime öğrenelim!

20:00 1 Comments A+ a-

Selam insanlar!
Biliyorsunuz ki uzun zamandır öğrenme hileleri paylaşmıyorum. Ve evet sonunda bir türlü isim bulamadığım o learning-hackslere isim buldum!

Peki nedir bu öğrenme hileleri?

Bu öğrenme hileleri çalışmalarınızı daha akılda kalıcı ve kolay hale getirmenizi sağlayacak yöntemlere öğrenme hileleri deniyor. Hangi konuda olursa olsun öğrenme hızınızı fazlasıyla arttıracak olan bu hileler bir kez alıştıktan sonra bağımlılık yapabiliyor. Nasıl ki ben CTRL+A ya da CTRL'ye basılı tutup yön tuşları ile silme/kopyalama işlerini yapmaya alıştıysam siz de bu öğrenme hilelerine alışacaksınız. 

Naver sözlük nedir? Bununla nasıl kelime öğrenebilirim?

Naver sözlük, naver dictionary olarak Google Play Store'da ya da Apple Store'da bulabileceğiniz bir sözlük Korece sözlük uygulaması. Hatta bulup bulabileceğiniz en iyi sözcük olduğunu söyleyebilirim. İnternet sitesine gitmek istiyorsanız buraya tıklayın.

Naver sözlükle nasıl kelime ezberi yapacağım? Hangi kelimeleri kullanmalıyım?

İkinci soru benim en çok uğraştığım kısım. Kelime ezberlemeye çalışırken bir türlü hangi kelimeyi ezberlemem gerektiğini bilmiyorum. Kelime aramak benim için büyük bir vakit kaybı oluyor. Neyi nasıl yapacağımı şaşırıyorum. Hal böyle olunca da kelime ezberleme hevesim kırılıyor ama bugün için aklıma çok hoş bir çözüm geldi. Sürekli gözüme çarpan naver'daki günün kelimeleri!
Naver sözlüğün böyle güzel bir yanı var. Sözlüğe her girdiğinizde o güne özel kelimeler oluyor. O güne özel dediğime bakmayın, sayfayı yenilediğinizde bu kelimeler değişecektir. Bu kelimeler genelde üç tane olmasına karşın Japonca'da JLPT seviyelerine göre olup her seviye için beşer kelime bulunmakta. İsterseniz seviyenizden 5 kelime ezberleyebilirsiniz, isterseniz her seviyeden birer kelime ezberleyebilirsiniz. Ben her seviyeden birer kelime ezberlemeyi düşünüyorum. Neden mi? Çünkü gerek sınavlarda, gerek iletişim halinde iken biraz zor kelimeler bilmek sizin o dildeki seviyenizi daha yüksek gösterebilir. 
Bu söylediğim şekilde kelimeleri kolaylıkla seçebilir ve günde üç beş kelimeyi geçmediği için yorulmadan birçok kelime öğrenebilirsiniz. Ve üç kelime deyip geçmeyin, eğer bir haftadır bu şekilde Korece Japonca ve İngilizce üçer kelime ezberliyor olsaydınız şuan 63 kelime ezberlemiş olurdunuz. Bir yılda 52 hafta olduğunu düşünürsek 63 çarpı 52'den senede 3276 kelime ezberlemiş olurdunuz. Bu da dil başına 1092 kelime eder ve bu 1092 kelime ile öyle çok şey konuşabilirsiniz ki! Hâlâ içinizden aa başlamalıyım! Günde en fazla beş dakikamı alır ve ileride çok çok işime yarar demiyor musunuz? Bence bir diyin insanlar. Çünkü cidden öğrenmek istediğiniz dilde konuşunca o gündeki beş dakikanın her şeye değdiğini anlayacaksınız.
Sanırım bu azıcık uzunumsu yazıma burada ara verip bir sonraki blog yazısına dek siz cici insanlara veda edeceğim! Yakın zamanda dil bilgisi ve kelime ezber teknikleri ile ilgili yazılar paylaşacağımdan takipte kalmak istersiniz diye düşünüyorum. Alttaki linkler blog yazılarımı ilk paylaştığım linkler olduğundan takip edebilirsiniz. 

Dörtdilbirblog Facebook Sayfası
Facebook grubu bu grupta dil ile alakalı olduğu sürece her şeyi paylaşabilirsiniz ^_^

Bloğu bir şarkı ile sonlandırmayı tabiki de unutmuyorum. Sağlıcakla kalın insanlar!




1 yorum:

Write yorum
daijonwachob
AUTHOR
5 Mart 2022 16:51 delete

4D titanium chopsticks | Titsanium Art
TITIAN TINTS. 1.25. 2.5. titanium or ceramic flat iron 4D. $2.95. 1.75. ford edge titanium 2021 3D. 2016 ford focus titanium $2.95. microtouch titanium trim walmart 1.75. 3D. $2.95. 2.5. 4D. $2.95. 2.5. 4D. $2.95. 1.75. 3D. $2.95. 2.5.4.4.4.4.4. titanium scooter bars

Reply
avatar